Om Drupal
Publiseringsløsningen Drupal blir stadig mer populær og blir brukt til over en kvart million nettsteder verden rundt. På grunn av sin gode konfigurerbarhet og store antall tilgjengelige tilleggsmoduler, passer Drupal for alt fra personlige hjemmesider til nettsteder for store bedrifter og organisasjoner. For eksempel har whitehouse.gov, det offisielle nettstedet til Obama-administrasjonen i USA, nylig blitt overført til Drupal. I Skandinavia blir Drupal bl.a. brukt av ABC Nyheter og forlaget Bonnier. For å se et utvalg av sider som har valgt Drupal, se drupal.org/cases.

Enkel innholdsredigering
All tekst- og bildemateriale på et drupal-nettstedet kan enkelt redigeres av brukerne. Når man logger inn på siden som autorisert bruker vil det dukke opp en edit-tab ovenfor alt som man er autorisert til å redigere. Når man klikker på denne tab'en kommer man inn i et redigeringsvindu der man kan endre på tekst og bytte ut bilder. Autoriserte brukere vil også få opp en egen meny med valg for å legge ut nytt material, se på besøksstatestikk og andre administrasjonsfunksjoner. Hvilke områder på siden eller kategorier av material de forskjellige brukerne har tilgang til å se eller redigere, kan styres i detalj.

Søkemotorvennlige URL-er
Drupal lar deg lage aliaser for system-genererte URL-er. Dette gjør det både enklere for brukerne å navigere på sidene, og er en stor fordel i forhold til søkemotorer, noe som hjelper deg å komme høyere opp i Googles rankering av sider.

Video og podcasts
Drupal har mange gode moduler for multimedia-innold og embedding av videoer. Som ellers i Drupal-verdenen er de fleste av disse open-source og gratis. Drupal blir blant annet brukt av MTV Storbritania, Warner Brothers records og Sony Music's Myplay.

Linker til sosiale nettsteder
Drupal har flere moduler for integrering av innhold med Facebook, MySpace, Twitter og andre sosiale nettsteder. Vi inkluderer mulighet for å legge ut linker til/dele innhold på Facebook, etc i vårt basis-tilbud. Ønskes ytterligere integrering med Facebook, kan vi gi et tilbud på det også.

Detaljert besøksstatestikk
Drupal inkluderer som standard en statistikkmodul som gir deg opplysninger om hvor mange besøk det har vært på hver av undersidene dine, og hvor dine besøkende kommer fra. Alle nettsteder vi setter opp vil i tillegg være klar for å få avansert statistikk over besøkende ved hjelp av Google Analytics.

Nettbutikk
Med modulen Ubercart kan ditt Drupal-nettsted enkelt oppgraderes til en profesjonell nettbutikk med handlevogn og kredittkort-betaling. Vi inkluderer også oppsett av ekstra moduler for lagerbeholdning og avansert kundestatestikk via Google Analytics. Ubercart er enkel å administrere og vil dekke de flestes behov. I Norge brukes Drupal og Ubercart bl.a. av universitetsbokhandelen Akademika. Dersom en mer avansert nettbutikkløsning ønskes, kan vi også integrere Drupal med nettbutikkløsningen Magento, en av verdens beste nettbutikk-systemer.

Fri og åpen programvare
Drupal er ikke bare gratis, men er bygd på åpen kildekode i henhold til GNU/GPL-lisensen. Dette betyr at alle har rett til å tilpasse programvaren uten begrensninger. Dette gir oss friheten til å tilpasse dine nettsider til nettopp dine behov. Mens kommersielle publiseringsløsninger utvikles av at lite antall programmerere, utvikles og vedlikeholdes Drupal av tusenvis av brukere og utviklere, i hovedsak på frivillig grunnlag. Det meste av utviklingen koordineres gjennom forumet på drupal.org der over en halv million Drupal-brukere er registrert. Denne bredden i utviklingsmiljøet til Drupal er kanskje hovedårsaken til dens suksess.

Drupal AssociationWild Web er medlem av Drupal Association, en ideell organisasjon som jobber for å videreutvikle og markedsføre Drupal.

For mer informasjon om Drupal se:
www.drupal.org (Drupals hovedside)
www.drupalnorge.no (Offisiell norsk drupalside)
www.drupalsverige.se (Offisiell svensk drupalside)